FARKLILIKLARIMIZI HEP BİRLİKTE KUCAKLIYORUZ!

FARKLILIKLARIMIZI HEP BİRLİKTE KUCAKLIYORUZ!

Okulumuz özel öğrencileri, özel eğitim öğretmenleri  ve tüm öğrencilerimiz  2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü"ne  dikkat çekmek için etkinlikler düzenlediler. 

25.04.2024 30

25-04-20242 Nisan 2008'de Birleşmiş Milletler tarafından otizm spektrum bozukluğu konusunda toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırmak, otizm spektrum bozukluğu olan bireyleri ve ailelerini desteklemek, bu bireylere sunulan hizmetlerin iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, 2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir.

Dünya Otizm Farkındalık Günü, herkesin daha anlayışlı, destekleyici ve kucaklayıcı bir toplumda yaşama hakkına sahip olduğunun hatırlanması ve toplumsal içselleştirmenin tam olarak sağlanabilmesi için hepimiz farklılıkları kucaklamalı, empati göstermeli ve her bireyin potansiyeline erişimini sağlamak için çaba göstermeliyiz.

"Dünya Otizm Farkındalık Günü"nde, otizm spektrum bozukluğu olan tüm bireylerin yaşamlarını daha iyi anlamak ve onları desteklemek için birlikte hareket etmemiz gerekmektedir. Öğrencilerimize fedakârca hizmet sunan tüm öğretmenlerimize, personelimize ve ailelerimize teşekkür ediyoruz.